• Bowtech_topbillede_underside1

  Bowtech_topbillede_underside1

 • Bowtech_topbillede_underside2

  Bowtech_topbillede_underside2

 • Bowtech_topbillede_underside3

  Bowtech_topbillede_underside3

 • Bowtech_topbillede_underside4

  Bowtech_topbillede_underside4

 • Bowtech_topbillede_underside5

  Bowtech_topbillede_underside5

jtemplate.ru - free Joomla templates

Hvordan virker Bowtech

Der er mange teorier om, hvordan Bowtech virker ud fra de fysiologiske mekanismer, som den er så berømt for.

Udover at afbalancere det autonome nervesystem, som beskrevet under ”hvad er Bowtech”, kan Bowtech greb og procedurer sætte kroppen i stand til at genoprette sig selv.

Blandt andset gennem nerve- og hormonsystemet og følgende andre mekanismer:

Stræk refleks:
De fleste greb udføres enten ved musklens udspring dvs., hvor musklen hæfter, eller på toppen af musklen, hvor receptorerne sidder, og informerer nervesystemet om spændingsniveau, længde eller stræk i muskelvævet. Disse receptorer stimuleres ved aktivering af musklen, som derved kan ændre de påvirkninger, som modtages af nervesystemet.

Dette kan eksempelvis standse en tilbagevendende smerte / muskelkrampe.

Led proprioceptorer:
Alle greb, udført omkring et led, har direkte indflydelse på ledkapsel og ligamenter (ledbånd), der er rigt forsynet med proprioceptorer og andre nerver. Også her vil stimuleringen blive registreret af nervesystemet og påvirke normalisering af ledfunktionen.

Forskningsresultater har bekræftet, at bevægelse i led er blevet forbedret via Bowtech. (Carter, Bernie, 2002, 'Clients experiences of frozen shoulder and its treatment with Bowen technique', Complementary Therapies in Nursing and Midwifery, v. 8, pp. 204-210)

Fascia (bindevæv):
Hvert Bowtech greb udføres på det overfladiske fascia (bindevæv i underhuden) og påvirker samspillet mellem fascia og de nerver, muskler eller sener, der stimuleres. Fascia spiller en vigtig rolle i muskelkoordination, postural tilpasning og frem for alt strukturel og funktionel integritet.

Der kan opstå problemer, hvis fascia stivner, trækker sig sammen, snoes eller dehydreres. Efter en Bowtech behandling er det ikke ualmindeligt at se, at sammenvoksninger løsner op, at arvæv blødgøres, og at kropsholdning, og bevægelighed forbedres.

Segmental viscerosomatic spinale reflekser:
Ved flere af Bowtech grebene stimuleres disse reflekser. Disse virker på de indre organer gennem stimulering af hud, muskler og nerver.

Harmonisk vibration eller resonansmodel:

Bowen greb skaber vibrationsmønstre, der genskaber balance og harmoni i kroppen.

En underliggende mekanisme i BOWTECH er den resonansmodel, der kendes fra strengeinstrumenter. Når en streng holdes og spilles et specifikt sted, skabes der en resonans, der frembringer en karakteristisk tone. Når det sted ændres, hvor strengen holdes, skabes et vibrationsmønster, der hænger sammen med en specifik frekvens. Alle musikere ved, at det er vigtigt at lokalisere det nøjagtige punkt, hvor strengen skal holdes nede, fordi en lille afvigelse vil skabe en helt anderledes frekvens eller tone. Kvaliteten af tonen påvirkes også af den måde, strengen spilles på.

Som sådan kan kroppen sammenlignes med et avanceret musikinstrument, der må være korrekt stemt for at fungere optimalt. Ligesom en musiker skal placere sine fingre præcist på strengen, skal BOWTECH-behandleren udføre hvert enkelt greb præcist. Kroppen er lige så følsom over for berøring som en fin Stradivarius. Lige såvel som en streng skal spilles omhyggeligt for at skabe den rette lyd, så skal kroppens struktur aktiveres korrekt for at fremkalde et fuldstændigt BOWTECH-svar.

Brugen af lyd og musik i healing er ikke et nyt koncept. Pythagoras var bevidst om forholdet mellem healing og harmoniske svingninger og grundlagde en hel skole for helbredelse baseret på dette forhold. Lyd har været brugt som healingsredskab i de fleste kulturer.

Undersøgelser af forholdet mellem lyd og helbredelse tyder på, at specifikke frekvenser påvirker særlige dele af kroppen. Derfor er det muligt, at de relevante strukturer kan påvirkes, hvis de samme vibrationsmønstre frembringes på en anden måde.

Det menes, at BOWTECH fremkalder vibrationsmønstre, der korresponderer med særlige områder i kroppen. Kroppen forsøger derefter at ændre sin vibration, så den passer med disse ideelle vibrationsmønstre, og den bringes herved i harmoni.

- Lymfesystemet: Nogle Bowtech procedurer aktiverer dræning af lymfesystemet, som stimulerer immunsystemet.
- Afgiftning af kroppen bliver ofte sat i gang ved en Bowtech behandling, og derved fungerer cellerne i kroppen bedre.

Musklernes kontinuitet op i ryggen og ned i benene har stor betydning i Bowtech-behandlingen. Påvirkning af disse muskler kan have stor effekt på rygsøjle og holdning.

Helingsprocessen er ikke begrænset til det foreliggende fysiske symptom, men breder sig til de følelsesmæssige, erkendelsesmæssige og spirituelle aspekter hos den pågældende.

BOWTECH er dog ikke en følelsesmæssig frigørelsesteknik, men mange fortæller om en ændring af deres følelsesmæssige mønstre.

Hvordan virker Bowtech