• Bowtech_topbillede_underside1

  Bowtech_topbillede_underside1

 • Bowtech_topbillede_underside2

  Bowtech_topbillede_underside2

 • Bowtech_topbillede_underside3

  Bowtech_topbillede_underside3

 • Bowtech_topbillede_underside4

  Bowtech_topbillede_underside4

 • Bowtech_topbillede_underside5

  Bowtech_topbillede_underside5

jtemplate.ru - free Joomla templates

Hvad er Bowtech

https://www.youtube.com/watch?v=FNRwF387kDU&feature=em-share_video_user

Bowen teknikken (også kendt som Bowtech – den originale teknik) er et dynamisk system af muskel- og bindevævsterapi, som blev udviklet af den nu afdøde Tom Bowen i Geelong, Australien. Nogle gange kaldes teknikken ’homøopatisk kropsarbejde, idet der benyttes lette ”greb”, som stimulerer kroppen til at helbrede sig selv.

Virkning

Bowtech giver en fantastisk virkning for klienterne med en lille påvirkning fra behandlerens side. Behandlingen kan give lindring for mange slags skader og sundhedsmæssige problemer, både akutte og kroniske, og den indvirker holistisk, dvs. på hele kroppen via kroppens egne helbredende mekanismer.

Grebene, som udføres på specifikke steder på kroppen (muskler, sener, ledbånd og nerver), giver signaler til nervesystemet, og kroppen reagerer med sine egne vitale ressourcer.

Selvom der er nogle få meget specifikke situationer, hvor en bestemt procedure ikke er tilrådelig, er Bowtech  velegnet for folk i alle aldre og med forskellige helbredstilstande.

Når en behandler står over for en akut skade, kan behandleren meget effektivt anvende bowtech på det traumatiserede/skadede område, da klienten endnu ikke har haft tid til at kompensere for og tilpasse sig skaden. Imidlertid arbejder de fleste behandlere med klienter, hvis sygdomsbillede har udviklet sig gradvist over mange år, hvor kroppen har udviklet mønstre med dårlig holdning og unormale muskelspændinger, der med tiden er blevet permanente. I disse tilfælde må behandleren arbejde med hele kroppen, for at fremme optimal balance og helbredelse.

Det autonome nervesystem

Bowtech påvirker hele kroppen ved at genoprette balancen via det autonome nervesystem. Det autonome nervesystem kontrollerer over 80 procent af kroppens funktioner og er meget modtagelig over for ydre påvirkninger. I dag lever mange mennesker i en konstant tilstand af stress, hvor det såkaldte sympatiske  nervesystem er overstimuleret (f.eks. kamp, el. flugt). Først når det autonome nervesystem skifter fra sympatisk til parasympatisk (hvile, afslapning og restitueret tilstand), kan heling påbegyndes.

Bowtech giver kroppen mulighed for dette skift. Under en behandling kommer klienten ofte i en dyb afspænding eller falder i søvn, og ofte kommer der 'maverumlen'. Begge dele er tegn på en dyb frigørelse fra stress og et skift til parasympatisk indflydelse. Dette skift kan delvis forklare den generelle antagelse, at en Bowtech behandling synes at reaktivere den helbredelse, der ved traume, sygdom eller operation kan være gået i stå.

 

Hvad er Bowtech